Als begeesterd spreker verbindt Marco Cirone verschillende van zijn passies met elkaar. Het verhaal achter de muziek, bron van de creativiteit, muziekgeschiedenis, … Op een bevattelijke manier weet hij in onderstaande lezingen steeds een publiek te boeien.

Onbezongen helden uit het Limburgse muzieklandschap

In deze lezing wordt het verhaal verteld van de onbezongen muzikale talenten die Limburg rijk was en nog steeds is. Een ware ontdekkingsreis doorheen provinciaal, nationaal en internationaal toptalent! Enkele markante figuren uit de Limburgse muziekscene nemen een centrale plaats in en worden aan de hand van muziekfragmenten en beelden toegelicht. Tot slot eindigen we met een exclusieve verrassing!

Jongen uit de cité: Liefde voor muziek

Het verhaal van een gewone jongen uit een ongewone cité wijk. Deze mijnwerkerszoon uit Meulenberg ontdekt door de liefde voor muziek zijn eigen talenten. Zijn zoektocht brengt hem van het kleinste podium tot de grootste zalen. Een inspirerend verhaal over vechten of weglopen, vallen en opstaan met op de achtergrond de soundtrack van Stravinsky tot Rage Against The Machine.